12 st sardines
125 ml olijfolie
7 teentjes knoflook
125 ml rode wijnazijn
125 ml witte wijn
125 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
25 g tijm
1,25 st limoen
peper en zout
Verwijder de schubben van de sardines onder stromend water. Fileer de sardines tot 2 losse filets. (vraag om uitleg)
Leg de filets op een bakplaat.
Snijd 1/4 deel van een knoflookteentje in kleine stukjes en meng dit met 1/5 deel van de olijfolie. Smeer de filets hiermee in.
Gaar de vis in de oven op 250 graden (3 a 4 minuten).
Verhit de overige olie in een pan en fruit daarin de overige knoflooktenen tot ze goudbruin zijn. Roer hier de azijn, wijn, bouillon, laurier, tijm en peper en zout doorheen en laat dit een paar minuten goed koken.
Laat het mengsel afkoelen en schenk dit dan op het laatste moment over de hete vis heen.
Snijd de citroen in partjes en leg deze ter garnering op de vis.