Prei flappen

500gr gehakt
een flinke prei
klein bekertje creme freche
bladerdeeg vierkantjes
peper,zout,kerriepoeder
chilisaus
1 ei
bakpapier

Kruid het gehakt naar smaak met peper zout kerriepoeder en een flinke klodder chilisaus. Pak een grote pan of wok bak daar het gehakt in rul zonder boter. Snijd de prei in ringen en de ringen door de helft voeg de prei aan het gehakt toe en als laatst de creme freche.

Je vulling is klaar als de prei nog een klein beetje beetgaar is.

Laat de vulling iets afkoelen anders brand je je handen. Pak een vierkantje bladerdeeg (wel eerst laten ontdooien)leg op een hoek de vulling niet te veel want dan krijg je hem niet dicht. Vouw de hoeken naar elkaar en maak hem dicht met een vork. Op de bakplaat leggen en insmeren met het geklopte ei.

Als je plaat vol is ongeveer 15 tot 20 min. in de voorverwarmde oven 210 to 220 graden hangt van je oven af

Leave a Reply