150 g gemengde salade
50 ml olijfolie
25 ml azijn
75 g rucola
100 g rode ui
150 g haricot verts
100 g tomaten
140 g gemengde paprika
25 g peterselie
peper & zout
De salade
Blancheer de gehalveerde haricot verts en spoel ze koud met water. Leg de haricot verts, als ze gekoeld zijn, op een zeef om ze uit te laten lekken.
Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng dit met de rucola, fijngehakte peterselie en gemengde sla. Breng op smaak met peper en zout en vergeet de haricot verts niet.
Vinaigrette/Dressing
Meng de olie, azijn, peper en zout (eventueel een beetje suiker) naar eigen inzicht en klop met een garde de ingrediënten door elkaar.
100 ml olie
3 teentjes knoflook
450 g gamba’s
peper & zout
De gamba’s
Meng de olie, zout, peper en knoflook in de keukenmachine en marineer hierin de gamba’s. Bak de gamba’s in een pan of op de gril.
Serveer de gamba’s, (lauw)warm, bovenop de gemengde salade.