Empanadillas de Espinaca (spinazie met bladerdeeg)

350g spinazie
15g pijnboompitten
12 plakjes bladerdeeg
15g rozijnen
8ml olijfolie
1 teentje knoflook
1 ei (heel)
0,25 eetlepel water
20g ansjovis
peper en zout

Ontdooi de bladerdeeg plakjes. Week de rozijnen 10 minuten in warm water en laat ze vervolgens uitlekken. Was de spinazie zeer goed en snijd ze fijn.

Laat de ansjovis uitlekken en snijd deze.

Hak de knoflook fijn en rooster de pijnboom pitten in een koekenpan.

Klop het ei los met het water.

Verhit olie in een pan. Voeg de spinazie toe en roer die zodat de spinazie met olie bedenkt is. Laat dit minuten zachtjes stoven. Voeg peper, ansjovis, en knoflook toe en laat dit een minuut door garen. Haal dit van het vuur en voeg de rozijnen en pijnboompitten toe.

Doe dit allemaal in een zeef en laat het goed uitlekken.

Snijd met een vormpje cirkels van 7 a 8 cm uit het bladerdeeg en leg 2 theelepels vulling in het midden.

Klap het andere deel van de cirkel eroverheen en druk dit met de vingers ligt aan.

Prik er met een vork een paar gaatjes in.

Bestrijk dit met het los geklopte ei.

Bak de empanadillas in de oven in ongeveer 15 minuten op 180 graden gaar.

Leave a Reply