Albondigas Castellane (gehaktballetjes)

De saus

350 g ui
325 ml bouillon
100 ml witte wijn
6 st wortel
4 teentjes knoflook

Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de wortel in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, de wortel en knoflook totdat de ui glazig is en de wortel zacht begint te worden. Blus dit af met de witte wijn en laat het inkoken tot de wijn helemaal verdampt is.
Voeg dan de bouillon toe en laat dit reduceren tot ongeveer de helft over is (sausdikte).

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

 

De Balletjes

350 g h.o.h. gehakt
350 g rundergehakt
200 g ui
4 teentjes knoflook
1 ei (heel)
paneermeel
peper en zout

Snipper de ui en hak de knoflook zeer fijn. Meng de ingredienten goed door elkaar en draai er vervolgens mooie balletjes van (3 a 4 cm doorsnede). Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de gehakt balletjes bruin. Voeg de balletjes aan de saus toe zodra ze klaar zijn.

Breng het geheel nog even op smaak met peper en zout.

Leave a Reply